Hier vindt u informatie over het vervangen van het oude glas in uw woning

Oud dubbelglas vervangen
Veel woningen die begin deze eeuw zijn gebouwd, zijn nu 25 jaar oud. Wat de meeste mensen niet weten is dat de isolatiewaarde van dubbel glas na verloop van tijd aanzienlijk terugloopt. Metingen hebben uitgewezen dat de U-waarde (= isolatiewaarde) van verouderd dubbel glas ongeveer 2,6 U bedraagt. Het nieuwe Beng glas heeft een U-waarde van 0,40. De isolatiewaarde is dus ruim 6 keer beter. Als u het oude dubbelglas van uw woning laat vervangen door Beng glas, wordt uw woning aanzienlijk energiezuiniger en bespaart u geld op uw energierekening.
Na de montage van het Beng glas, hoeft u minder te stoken en draagt u bij aan een een duurzame toekomst.
Beng glas is:
- Energiezuinig
- Geld besparend
- Comfort verhogend

Onze werkwijze
Uiteraard heeft u de informatie op onze website goed gelezen en is hopelijk uw interesse gewekt om uw woning verder te verduurzamen. Als u het contactformulier op deze site heeft ingevuld voor meer informatie over Beng glas, schakelen wij Marc de Winter in. Marc neemt vervolgens contact met u op om verdere vragen te beantwoorden. Blijkt dat u het oude glas van uw woning daadwerkelijk wilt vervangen, plant Marc een datum in voor het opmeten van de ramen die u wilt vervangen.
Marc brengt vervolgens een scherpe offerte uit. Als de prijs u aanspreekt en u besluit het oude glas van uw woning te laten vervangen, bestelt Marc de benodigde hoeveelheid Beng glas bij de Nederlandse importeur van Beng glas. Uw bestelling gaat met andere bestellingen naar China, waar het Beng glas wordt geproduceerd. Het glas komt per zeecontainer naar Nederland.
Zodra het glas bij Marc B.V. is ontvangen, neemt hij contact met u op wanneer het glas in uw woning kan worden geplaatst.

Er zijn inmiddels een groot aantal soorten isolatieglas. De isolatiewaarde van al deze glassoorten verschilt. De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in een U-waarde: hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Vacuümglas heeft de laagste U-waarde (0,4 – 0,7).
RC-waarde en U-waarde helder uitgelegd
Hoeveel zin heeft het om in een oude woning hoogwaardig glas te plaatsen? Het antwoord is kort: veel! Je kunt denken: ach, de muren zijn slecht geïsoleerd dus de warmte loopt er toch wel uit. Maar let op: de zwakste plek zijn kozijnen en het glas. Dáár verlies je de meeste warmte. Ook al zijn de muren oud en isoleren ze ‘slecht’. Een muur isoleert beter dan het allerbeste kozijn en het beste isolatieglas.
We hebben in Nederland nooit veel aandacht gehad voor isolatie. Jarenlang hebben we veel warmte die we opwekten, laten vervliegen en ontsnappen. De oliecrisis in 1973 veranderde dit, maar pas in 1994 is het Bouwbesluit geboren en zijn er isolatie-eisen tot stand gekomen.
RC-waarde, wat is dat?
De RC-waarde is een cruciale en waarschijnlijk de meest bekende parameter voor isolatie. Naar deze waarde wordt namelijk gekeken in het bouwbesluit. Om aan het bouwbesluit te voldoen, dien je een minimale RC-waarde te behalen. De specifieke RC-waarde hangt af van de aard van de constructie die geïsoleerd wordt.
De afkorting 'RC' in 'RC-waarde' staat voor 'Resistance Construction', wat de warmteweerstand van een volledige constructie met isolatie aangeeft. Dit omvat bijvoorbeeld geïsoleerde spouwmuren, daken of vloeren. De RC-waarde illustreert dus de isolerende kwaliteit van de gehele constructie. Een hogere RC-waarde resulteert in een warmer, droger huis en een verlaagde energierekening, omdat er minder warmteverlies optreedt. De RC-waarde wordt uitgedrukt in m²K/W.
Berekenen RC-Waarde
Het berekenen van de RC-waarde is niet zo eenvoudig. Dat is ook wel logisch, aangezien er veel factoren zijn om rekening mee te houden. Zo hebben we te maken met de verschillende materialen waaruit een constructie is opgebouwd zoals hout, kunststoffen, metalen en uiteraard isolatiemateriaal. Andere factoren die invloed hebben zijn luchtlagen in de constructie en koudebruggen.
Minder warmteverlies door glas
Nóg dikkere isolatie in muren, vloeren en daken levert in verhouding weinig op. Zeker als de warmte verloren gaat via de kozijnen en de beglazing; dat is vaak het grootste energielek in de gevel. Steek de isolatie dus liever in isolerende kozijnen, ramen met HR ++, triple glas of Beng glas. Sommige huizen hebben nog enkel glas met een U-waarde van 5,4. Bij dubbel glas daalt de waarde naar 2,6.
Beng glas met een (Ug-waarde van 0,40) levert 6 keer minder warmtevlies op.
Maak jouw eigen website met JouwWeb